Stadsbrouwerij de Kemphaan


Stadsbrouwerij de Kemphaan is een kleine brouwerij gerund door vrijwilligers. De brouwerij maakt zo veel mogelijk gebruik van lokale, biologische ingrediƫnten. Elk bier heeft zijn eigen unieke smaak en een heel eigen karakter.

In mei 2016 is de brouwerij verplaatst van restaurant Dubbel-Op naar het veel grotere naastgelegen pand, het voormalige infopunt van Staatsbosbeheer.

Onze installatie is van het merk Kaspar Schulz met mooie maar kleine koperen brouwketels. We kunnen 200 liter per keer maken en brouwen op zondag en maandag. Beide dagen het zelfde recept zodat deze bij elkaar in een 475 liter vergistingstank kunnen.

Lees hier alles over de geschiedenis van de brouwerij, onze brouwers en onze partners.
Brouwopleiding


Wil ook jij leren hoe je thuis je eigen bieren kunt brouwen? Onze vriendelijke biersommelier en oud-voorzitter Lex Meeuwisse weet zijn kennis in zes dagdelen op sappige wijze aan je over te dragen. Loopt het water je al in de mond?

Kijk op www.brouwopleiding.nl wanneer er een plekje voor je is.
Rondleiding


Op afspraak kunnen wij een rondleiding met proeverij verzorgen. Tijdens een brouwerijbezoek kunt je niet alleen onze brouwerij bezichtigen, maar krijg je ook uitleg over het brouwproces. Als je geluk hebt kun je ons bezig zien met brouwen.
Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je zowel door de week als in het weekend bij ons terecht.
Minimaal 8 personen.
Proeverij


Je hebt de keuze uit een kleine proeverij met drie bieren of een grote proeverij met 6 bieren.
Bij de kleine proeverij worden nootjes geserveerd.
Bij de grote proeverij worden nootjes en een bittergarnituur geserveerd.
Verhuur


Presentaties, familiefeestje, vergadering of receptie? Ons Proeflokaal is de ideale stek. In het groene hart van Stadslandgoed De Kemphaan.

Mail info@stadsbrouwerijdekemphaan.nl of bel 06-23611419 voor de mogelijkheden!